EtusivuTapahtumainfoOhjeita osallistujalle

Ohjeita osallistujille

HUOM! Osallistujaohjeita päivitetään koko ajan koskemaan vuoden 2018 tapahtumaa, joten alla oleviin ohjeisiin voi tulla vielä muutoksia!

Osallistujapaketti

Naisten Kympin osallistujapaketin voit saada toimitettuna postitse (vain ennakkoilmoittautujat) noin viikkoa ennen tapahtumaa tai paketin voi vaihtoehtoisesti noutaa tapahtuma-alueen infopisteestä tapahtumaviikonloppuna (la-su). Jos paketti lähetetään osallistujalle, osallistumismaksuun lisätään paketin toimituskulut. Paketin nouto tapahtuma-alueelta on maksuton. Huomioithan, että paketin toimitustapaa ei voi ilmoittautumisen jälkeen muuttaa.

Osallistujaranneke

Osallistujapaketin mukana on Naisten Kymppi -osallistujaranneke. Ranneke oikeuttaa osallistumaan tapahtumaan ja sen palveluihin. Rannekkeen tulee olla kiinnitettynä ranteeseesi ja näkyvissä koko tapahtuman ajan. Kiinnitys on kertakäyttöinen, joten laita ranneke vasta tapahtumaviikonloppuna ranteeseesi. Lauantaina pääset rannekkeella seminaariin ja kokeilutunneille. Sunnuntaina saat maalissa ranneketta vastaan tuotekassin ja lounaan. Naisten Kymppi ei vastaa kadonneista rannekkeista, eikä niitä korvata uusilla maksutta. Mikäli ranneke vaurioituu suihkussa käynnin tms. johdosta lauantaina, tule vaurioituneen rannekkeen kanssa infopisteelle noutamaan uusi.

Osanottomaksua ei palauteta sairaustapauksissakaan, mutta rannekkeen voi luovuttaa toisen henkilön käyttöön.

Naisten Kymppi T-paita

Osallistujapaketin mukana saat Stadiumin Naisten Kymppi T-paidan. T-paitoja on 5 eri kokoa. Koot S, M, L, XL ja XXL. Mikäli T-paitasi on väärän kokoinen, sen voi vaihtaa tapahtuma-alueen info-pisteessä lauantaina tai sunnuntaina, mikäli kokoja on jäljellä.

Info

Naisten Kympin info sijaitsee tapahtuma-alueella keskeisellä paikalla. Infossa hoidetaan ilmoittautumiseen liittyvät asiat sekä T-paitojen vaihdot. Info on auki lauantaina 26.5. klo 11-16, joten voit käydä selvittämässä mahdollisia ongelmatilanteita jo lauantaina. Lauantaina tapahtumatorilla on myös paljon mielenkiintoista seminaari- ja liikuntaohjelmaa.

Tapaturmavakuutus

Suomen Urheiluliitto ry on ottanut If Vahinkovakuutusyhtiö Oy:stä tapaturmavakuutuksen, joka kattaa osanottajille Naisten Kymppi -juoksutapahtuman aikana sattuvien tapaturmien aiheuttamat hoitokulut 3 000 euroon asti. Vakuutus on voimassa sunnuntaina 27.5.2018 Suomen asumisperusteisen sosiaaliturvan (Kela) piiriin kuuluvilla henkilöillä. Vakuutus ei ole voimassa lauantaina 26.5.2018 hyvinvointitapahtumassa. Korvausta voit hakea Internetissä osoitteessa if.fi/henkilovahinko tai soittamalla numeroon 010 514 2243.

Huom! Vakuutettu vastaa kuitenkin itse hoitokuluista, kunnes korvausasia on käsitelty If:ssä. Tapaturman sattuessa hakeudu välittömästi tapahtuma-alueen tai reittihuollon ensiapupisteeseen. Mikäli sinut ohjataan jatkohoitoon, muista säilyttää kaikki hoitoraportit, sairauskertomukset ja kuitit (myös matkakuluista) myöhempää vahinkokäsittelyä varten. Lisätietoa vakuutuksesta ja sen ehdoista saat Naisten Kympin Internet-sivuilta.

Ensiapu

Suomen Punainen Risti vastaa Naisten Kympin ensiavusta. EA-pisteet sijaitsevat tapahtuma-alueella ja reitin varrella. Vakavampien tapaturmien hoito tapahtuu Helsingin alueen päivystävissä sairaanhoitoyksiköissä tai yksityisissä päivystävissä sairaaloissa potilaan niin halutessa. Potilaan tulee kuitenkin varautua itse maksamaan mahdolliset hoitokulut ja toimittamaan korvaushakemus If:lle.

Tavarasäilytys

Voit jättää tavarasi (ei arvoesineitä) säilytykseen 3 euron maksua vastaan. Tavarat pakataan ensin itse tavarasäilytyksestä saatavaan säkkiin. Yhteen säkkiin tulee pakata vain yhden henkilön tavarat. Ruuhkan välttämiseksi varaathan maksamiseen tasarahan! Otathan myös huomioon, että tavarat säilytetään ulkona ja sateen sattuessa ne saattavat suojauksesta huolimatta kostua. Älä siis jätä säilytykseen kosteudelle arkoja tavaroita! Ruuhkaisinta tavarasäilytyksessä on noin puoli tuntia ennen ensimmäistä lähtöä, joten tavarat kannattaa jättää sinne aikaisemmin, mikäli mahdollista.

Pukutila

Tavarasäilytyksen läheisyydessä on teltta, missä voit vaihtaa vaatteesi.

Vettä

Voit ostaa tapahtuman infopisteestä 0,5l vesipullon 1 euron hintaan. Varaathan tasarahan!

WC

Tapahtuma-alueella on runsaasti vessoja. Vessoja siistitään jatkuvasti päivän aikana ja vessoissa on käsien desinfiointiainetta. Ruuhkahuippu vessoihin on n. puoli tuntia ennen ensimmäistä lähtöä, joten kannattaa ajoittaa käynti aikaisemmaksi, mikäli mahdollista. Myös reitillä on vessoja juomapisteiden yhteydestä.

Lähdöt

Oikean lähtöryhmän valinta on tärkeää kaikkien viihtyvyyden kannalta!
Naisten Kympin lähtö on porrastettu viiteen eri ryhmään: juoksijat kuuma ryhmä, juoksijat, hölkkääjät, kuntokävelijät ja kävelijät. Tällä porrastuksella pyritään ehkäisemään ruuhkien syntymistä reitillä ja varmistamaan kaikille osallistujille mahdollisimman mukava lenkkikokemus. Ryhmien kokoa saatetaan rajoittaa ja ryhmiä pilkkoa pienempiin osiin, jos lähtöryhmä näyttää paisuvan liian suureksi. Reitti on alkupäästä melko kapea, joten on erittäin tärkeää, ettei juoksijoiden joukkoon lähde kävelyvauhdilla eteneviä.

Ainostaan juoksijoiden kuumaan ryhmään tulee ilmoittautua ennakkoon tapahtumapäivänä infopisteellä. Muihin ryhmiin ei tarvita ilmoittautumista!

Valitsethan oman kuntosi mukaisen ryhmän!

Vesipisteet

Reitin varrella on kaksi vesipistettä n. 3,5 km ja n. 6 km kohdilla. Vesipisteissä on vessoja. Lämpimänä päivänä on hyvä ottaa mukaan oma vesipullo, jota voi täyttää myös reitin varren juomapisteillä.

Intialainen värijuhla

Reitillä on noin 2 km kohdalla valtava intialainen Holi-juhla, jossa voit mm. saada värikkään koristelun valkoiseen juoksupaitaasi! Väri on elintarvikevärillä värjättyä maissitärkkelystä. Aine on siis täysin vaaratonta, mutta vältä silti värin joutumista silmiin ja suuhun. Valmistajan mukaan värin pitäisi irrota hyvin vaatteista. Värjäyspisteen voi ohittaa ilman väriä kulkemalla normaalia reittiä. Mikäli haluat väriä päällesi, koukkaa mukaan juhlijoiden puolelle. Voit ostaa juoksun jälkeen Infopisteeltä itsellesi puhtaan paidan 5 euron hintaan! Intialaisen Holi-juhlan järjestää Bolly Beat Dance School & Dancers.

Yritysten omat virkistyspisteet

Yritykset voivat laittaa tapahtuman reitin varrelle omille osallistujilleen tarkoitetun virkistyspisteen. Piste tulee pystyttää reitiltä syrjään ja merkitä yksityiseksi juomapisteeksi, jotta muut osallistujat eivät tulkitsisi sen palvelevan kaikkia. Virkistyspiste ei saa häiritä reitillä, kadulla tai puistoissa liikkumista, eikä Naisten Kympin virallisia juottopisteitä tai esiintymispisteitä. Kaupungin yleisiä järjestyssääntöjä tulee noudattaa. Kaikki roskat pitää viedä pois, eikä kaupungin roska-astioita saa täyttää äärimmilleen. Lähetämme siivoamattomista virkistyspisteistä kyseiselle yritykselle laskun. Naisten Kympin järjestyksenvalvojien ja poliisin antamia ohjeita tulee noudattaa.

Mitään Naisten Kympin osallistujiin kohdistuvaa markkinointia ei saa harjoittaa (banderollit, jaettavat materiaalit yms. ovat kiellettyjä). Lähetämme luvattomasta markkinoinnista reitillä kyseiselle yritykselle laskun. Virkistyspisteiden paikkoja ei voi varata etukäteen, eikä niistä tarvitse ilmoittaa tapahtumajärjestäjälle. Lähtö- ja maalialueelle tai tapahtuma-alueelle ei voi pystyttää virkistyspistettä.

Maaliintulo

Älä jää odottamaan maalialueelle kaveria! Ruuhkien välttämiseksi on hyvä edetä maalialueella ja ruuanjaossa ripeästi ja sopia kavereiden kanssa tapaaminen kauemmaksi. Tapahtuma-alueella on runsaasti puistomaisia piknik-alueita. Ruoanjakoalueelle ei voi jäädä ruokailemaan.

Paras asu -kisa!

Päästä luovuutesi valloilleen ja stailaa itsesi Naisten Kympin parhaaksi pukeutujaksi! Tyyli on vapaa, mutta pilke silmäkulmassa toivottavaa. Lidl palkitsee parhaat pukeutujat runsailla Sportyfeel tuotepalkinnoilla. Paras asu -kisaan voi ilmoittautua Sportyfeel teltalla sunnuntaina klo 10-13. Voittajat esitellään ja palkitaan klo 15:45 esiintymislavalla.

Lidlin Sportyfeel-teltalla voit käydä kuvauttamassa itsesi ja ystäväsi kuvausseinällä juoksun jälkeen.

Uimastadion – stadilaisten vesipyhättö

Helsingin kaupungin liikuntavirasto tarjoaa Naisten Kympin osallistujille hemmotteluhetken Uimastadionilla. Uimastadionille ei tarvita erillistä lippua, vaan sisään pääsee tapahtumaranneketta näyttämällä klo 14-18. Lisätiedot: www.hel.fi/liikunta.

Uimastadion, Hammarskjöldintie

Valokuvien käyttöoikeus

Naisten Kympillä on vapaa käyttöoikeus Naisten Kympin tapahtuma-alueella ja tapahtuman reitillä ottamilleen kuville.

Bussien pysäköinti

Busseille ei ole järjestetty erillistä pysäköintialuetta järjestäjän toimesta. HUOM! Bussit eivät voi ajaa tapahtuma-alueelle.

Huolehdi ympäristöstäsi

Naisten Kymppi on sitoutunut Ekokompassi-ympäristöjärjestelmään. Pyrimme tapahtumassa mahdollisimman tehokkaaseen jätteiden kierrätykseen ja ympäristöystävällisten materiaalien käyttöön. Tapahtuma-alueella on roska-astioita ja roskien lajittelupisteitä, jonne toivomme kaikkien osallistujien huolehtivan omat roskansa.

Myyntituotteita edullisesti!

Värjäsitkö T-paitasi reitin väripisteessä? Haluatko itsellesi muuten vaan toisen Naisten Kymppi T-paidan varapaidaksi tai muistoksi? Myymme osallistujille lenkin jälkeen jäljellä olevia paitoja hintaan 5 €.

Naisten Kympin palautekysely

Naisten Kymppi lähettää kaikille ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoitteensa antaneille automaattisesti palautekyselyn heti tapahtuman jälkeen. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan Naisten Kympin yhteistyökumppaneiden luovuttamia palkintoja.

Seuraa nettisivuja

Kannattaa käydä tarkistamassa mahdolliset viimehetken muutokset sivuiltamme. Seuraa meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

naistenkymppi.fi
#naistenkymppi #naistenkymppi2018 @NaistenKymppi

Lähdöt

Oikean lähtöryhmän valinta on tärkeää kaikkien viihtyvyyden kannalta!
Naisten Kympin lähtö on porrastettu viiteen eri ryhmään: juoksijat kuuma ryhmä, juoksijat, hölkkääjät, kuntokävelijät ja kävelijät. Tällä porrastuksella pyritään ehkäisemään ruuhkien syntymistä reitillä ja varmistamaan kaikille osallistujille mahdollisimman mukava lenkkikokemus. Ryhmien kokoa saatetaan rajoittaa ja ryhmiä pilkkoa pienempiin osiin, jos lähtöryhmä näyttää paisuvan liian suureksi. Reitti on alkupäästä melko kapea, joten on erittäin tärkeää, ettei juoksijoiden joukkoon lähde kävelyvauhdilla eteneviä.

Ainostaan juoksijoiden kuumaan ryhmään tulee ilmoittautua ennakkoon tapahtumapäivänä infopisteellä. Muihin ryhmiin ei tarvita ilmoittautumista!

Valitsethan oman kuntosi mukaisen lähtöryhmän!