Eikö askel kulje? Verikokeet voivat kertoa miksi

Puhti on uuden ajan terveyspalvelu, joka tuo laboratoriotestit helposti saataville osoitteessa https://www.puhti.fi  Verikokeet ovat yksinkertainen, luotettava ja tarkka työkalu elimistön tilan arvioimiseen. Tuloksista voi löytyä piileviä ongelmia tai puutostiloja ennen kuin ne etenevät oireiksi asti. Verikokeet ovat tarkka ja hienostunut diagnostiikkatyökalu. Puhti-tiimi haluaa tuoda sen kaikkien saataville helppona ja edullisena palvelupakettina!

Paljon liikkuvien ja aktiivisesti harjoittelevien elimistöön kohdistuu keskimääräistä suurempia vaatimuksia mahdollisesti suurenkin harjoittelumäärän johdosta. Tästä syystä onkin tärkeää varmistaa säännöllisin väliajoin, että perusterveys on kohdallaan, sillä se muodostaa pohjan suorituskyvylle ja myös päivittäiselle jaksamiselle.

Juoksijalle

Liikkujan terveystarkastus on tarkoitettu kaikille liikuntaa harrastaville, ei pelkästään aktiivikuntoilijoille tai huippu-urheilijoille. Kaikki hyötyvät perusterveyteen ja jaksamiseen liittyvien mittarien seurannasta riippumatta siitä, että miten usein lenkkikengät löytävät viikossa jalkaan.

D-vitamiini. Auringonvalosta ja ravinnosta saatava D-vitamiini on ollut viime vuosina esillä aina lehtiotsikkoja myöten – ja hyvästä syystä. Tällä elintärkeällä vitamiinilla on moninaiset vaikutukset muun muassa luustoon terveyteen, lihaksiston ja hermoston toimintaan. D-vitamiinin puutokset eivät ole tavattomia, vaikka D-vitamiinilisää söisi talvella ja kesäaikaan oleilisi runsaasti auringossa. Pitoisuudet onkin hyvä käydä mittauttamassa ja D-vitamiinin mittaus sisältyykin pakettiimme.

B12-vitamiini. Toinen hermoston toiminnalle tärkeä vitamiini on B12. Sen puutos voi aiheuttaa lihasheikkoutta ja vaikuttaa negatiivisesti muistiin ja keskittymiskykyyn. Vaivat saattavat näkyä vasta vuosien päästä puutostilasta, joten aivotoiminnan kannalta vitamiinin saanti kannattaa ottaa huomioon kaikissa ikävaiheissa. B12-vitamiinia saadaan eläinkunnan tuotteista, joten sen seuraaminen on erityisen tärkeää kasvispainotteista ruokavaliota noudattaville.

Ferritiini. Raudan yksi tärkeimmistä tehtävistä on hapen kuljettaminen tärkeisiin elimiin, kuten sydämeen ja lihaksiin. Jos sitä ei ole riittävästi saatavilla, tilanne voi johtaa anemiaan, jolle on ominaista yleinen väsymys, nopea hengästyminen ja muutenkin alavireinen olotila. Toisin sanoen, jos rautavarastot ovat vähissä tai vajavaiset, puhti on helposti poissa, askel painaa ja treenit sakkaavat. Ferritiini mittaa varastoraudan tasoa, joka voi paljastaa jo lievän raudan puutteen. Raudan puutosta ilmenee useimmin naisilla, jolla kuukautisista johtuvat raudan menetykset ovat suuria, mutta myös kova treeni voi vaikuttaa puutostilan syntyyn.

Kilpirauhashormoni (Tyreotropiini, S -TSH). Kilpirauhanen vaikuttaa muun muassa aineenvaihduntaan, kehon lämmönsäätelyyn, yleiseen vireystilaan ja mielialaan. On sanomattakin selvää, että kilpirauhasen vajaatoiminta antaa kaikkea muuta kuin otolliset edellytykset treenaamiseen ja sillä tavoiteltavaan suorituskyvyn kehittämiseen. Jos treeni on alavireistä, olo voimaton ja joudut pitämään jatkuvasti villasukkia jalassa, tässä voi olla syy.

Käytännön toimet

Milloin olet käynyt viimeksi verikokeissa? Jos vastaus on, yli vuosi sitten tai, ettet muista, on korkea aika korjata asia. Olemme pyrkineet helppouteen, selkeään raportointiin ja kilpailukykyiseen hinnoitteluun, niin että verikokeista saatavat hyödyt olisivat kaikkien käytettävissä ja että testaamista voi tehdä halutessaan säännöllisesti. Testipaketin tekeminen esimerkiksi kerran vuoteen on hyvä lähtökohta ja erityisen paljon treenaaville kaksi kertaa vuodessa voi olla perusteltua.

Katso tuotesivumme, tilaa liikkujan terveystarkastus (nainen) ja varaa aika näytteenottoon. Ajan saat monesti vaikka jo seuraavaksi päiväksi ja tulokset Oma Puhti -sivulle testiä seuraavana päivänä. Raportilta näet helposti vertailun viitearvoihin ja mitä eri testit mittaavat. Raportilla vinkataan myös, mikäli tuloksista olisi hyvä jutella tarkemmin lääkärin kanssa. Puhdin testipaketti on helppo tapa selvittää, miten oma keho voi. Ensin perusterveys kuntoon, sitten vasta suorituskyky ja kovemmat kuntotavoitteet!

 

Puhti on Naisten Kympin yhteistyökumppani ja tarjoaa osallistujille 10% alennuksen testipaketeista koodilla: naistenkymppi19

https://www.puhti.fi/tuotteet