213Päivää 18Tuntia 40Minuuttia 59Sekuntia
EtusivuBlogiEsittelyssä Kympin Naiset: Matilda
Matildan kuva

Esittelyssä Kympin Naiset: Matilda

Kympin Naiset -valmennusryhmään valittiin loppuvuodesta 2019 kymmenen naista valmistautumaan kohti Citroën Naisten Kymppiä 9.5.2020 juoksuvalmentaja Kirsi Valastin johdolla. Tässä juttusarjassa esittelemme kaikki Kympin Naiset -valmennusryhmän jäsenet. Tervetuloa mukaan seuraamaan heidän matkaansa kohti Citroën Naisten Kymppiä! Tällä kertaa esittelyvuorossa on Matilda Miettinen.

Matildan kuva

Kuka olet?

Olen Matilda Miettinen, 29-vuotias tamperelainen humanisti ja aloitteleva kuntojuoksija. Puoli vuotta sitten muutin Helsinkiin aloittaakseni taiteiden tutkimuksen opinnot Helsingin yliopistossa.

Asuinpaikkasi?

Helsingin Pukinmäki

Millainen on liikuntataustasi?

Huolimatta superaktiivisten vanhempieni esimerkistä en lapsena innostunut mistään muusta lajista kuin ratsastuksesta ja inhosin koululiikuntaa, varsinkin juoksusuorituksia. Löysin liikuntarutiinien riemun vasta vähän yli kaksi vuotta sitten, kun lopulta kyllästyin istumaan kaiket illat kotona ja lähdin ensin juoksumatolle ja sitten kokeilemaan ryhmäliikuntatunteja. Juoksu on kuitenkin ollut ehdottomasti koko ajan näiden parin aktiivisen viime vuoden ajan se pääasiallinen The Juttu, joka motivoi kohottamaan yleiskuntoa ja jota kaikki muu liikkumiseni tukee.

Miltä tuntui tulla valituksi Kympin Naiset –ryhmään?

Kympin Naiset tuli juuri oivalliseen väliin, kun juoksuharrastukseni oli vähän kärsinyt koko syksyn ajan suunnanpuutteesta ja suunnitelmattomuudesta. Hölköttelin vain oman mutu-tuntuman mukaan enkä tiennyt, oliko missään tekemisessäni mitään järkeä. Olin myös todella innoissani siitä, kuinka kiinnostavaa uutta sisältöä voisin saada juoksublogiini, johon olin tähän mennessäkin tykännyt todella paljon jakaa harrastustani.

Millä tavalla liikut tällä hetkellä?

Lenkkeilen kolme kertaa viikossa nyt, kun harjoitusohjelma sen sanelee, ja teen joka viikko myös jotain muuta Unisportin laajasta ryhmäliikuntavalikoimasta. Astanga-jooga on suosikkilajini, mutta joskus mukaan mahtuu kehonpainotreeniä tai Bodycombatia. Venyttelen säännöllisesti – notkeus oli ainoa laji, jossa menestyin koululiikunnassa.

Miten saat liikuntahetket mahdutettua arkeen?

Tässä helpottaa mielestäni eniten se, että suunnittelee viikon liikunnat etukäteen mahdollisten aikaa vievien arkijuttujen ympärille. Olen joustava – pidän iltalenkkeilystä, mutta jos aamulenkki on ainoa mahdollisuus, niin käytän sen, ja jos johonkin tiettyyn jumppaan ei ehdi, etsin toisen. Pyrin myös ajattelemaan niin, että vaikka olisi kiireistä, ei kannata tiputtaa liikuntaa pois, koska siihen käytetty aika maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin, kun kiirettä jaksaa paremmin liikunnan ja oman ajan tuoman energian avulla.

Mikä sinua motivoi liikkumaan?

Se, että tuntee itsensä vahvemmaksi ja virkeämmäksi kuin jos kuluttaisi aikansa sohvalla. Kroppa pysyy vetreänä eikä jumiudu luennoilla istumisesta. Mielikin on virkeämpi, kun se pääsee tuulettumaan treenin aikana. Kaiken kaikkeaan arkielämään riittää enemmän energiaa, kun pitää kehostaan huolta.

Onko sinulla tavoitetta Citroën Naisten Kympin suhteen?

Tavoitteeni on ennen kaikkea se, että lähtöviivalle päästessäni tuntisin harjoitelleeni tarpeeksi ja järkevästi tapahtumaa varten. Ei myöskään yhtään haittaisi parantaa vaikka ihan vähäsen nykyistä kympin ennätystäni, joka on noin 1:13.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää muille Citroën Naisten Kympille valmistautuville?
Jos mietit, että kehtaatko lähteä mukaan tällaiseen tapahtumaan, niin kyllä kehtaat! Jos arveluttaa, että saatko harjoiteltua tarpeeksi, niin ilmoittaudu saman tien; valmiiksi asetettu tavoite on paras tapa motivoida harjoittelemaan!
Mistä sinut löytää somesta, jos haluaa seurata matkaasi kohti Citroën Naisten Kymppiä?

Blogini I Got Stamina on osoitteessa gotstamina.blogspot.com ja blogin oma Facebook-sivu löytyy nimellä I Got Stamina – rento juoksublogi. Instagramissa olen nimellä matildamiettii.

Kiitos Matilda ja paljon tsemppiä harjoitteluun! 🙂 Lue kaikkien Kympin Naisten esittelyt täältä!

Jos sinäkin haluat ottaa tavoitteeksi kymmenen kilometrin lenkin Citroën Naisten Kympillä 9.5.2020, pääset ilmoittautumaan täällä! 

Edullisempi ilmoittautumishinta on voimassa 31.1.2020 asti!