213Päivää 18Tuntia 17Minuuttia 41Sekuntia
EtusivuBlogiEsittelyssä Kympin Naiset: Saija-Mari
Saija-Marin kuva

Esittelyssä Kympin Naiset: Saija-Mari

Kympin Naiset -valmennusryhmään valittiin loppuvuodesta 2019 kymmenen naista valmistautumaan kohti Citroën Naisten Kymppiä 9.5.2020 juoksuvalmentaja Kirsi Valastin johdolla. Tässä juttusarjassa esittelemme kaikki Kympin Naiset -valmennusryhmän jäsenet! Tervetuloa mukaan seuraamaan heidän matkaansa kohti Citroën Naisten Kymppiä! 🙂 Tällä kertaa esittelyvuoroon pääsee liikuntakärpäsen puraisun saanut Saija-Mari, joka innostaa muitakin ympärillään liikkumaan muun muassa järjestämällä työkavereille taukojumppaa ja kuukausittaisia liikuntahaasteita.

Kuka olet?

Olen Saija-Mari Dahlberg, 30-vuotias. Asun itse rakennetussa omakotitalossa Loviisan maaseudulla yhdessä aviomieheni, kahden poikani 3- ja 5 -vuotiaan kanssa sekä perheeseemme kuuluu kaksi kissaa. Työskentelen Porvoolaisessa leasing -yhtiössä luotonvalvojana.

Asuinpaikkasi?

Loviisa.

Millainen on liikuntataustasi?

Kouluikäisenä, ala-asteella aloitin discotanssin ja tanssia harrastin koko kouluikäni. Tanssin lajeista mieluisammaksi valikoitui street -tanssi. Loukkasin oikean kyynärpään ollessani 14-15 -vuotias, joten en pystynyt enää tanssia samalla tasolla harrastamaan ja se sai jäädä pikku hiljaa.

Siirtyessäni opiskelemaan ammatikouluun otin kuntosali harrastuksen mukaan ja se on tähän päivään asti ollut mukana elämässäni on-off suhteella. Juoksua olen myös harrastanut aina nuoruusvuosista asti ja ensimmäisen Naisten Kymppini olen tainnutkin juosta vuonna 2012. Tämän jälkeen olen osallistunut Naisten Kymppiin aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Meillä on yhdessä äitini ja siskoni kanssa muodostunut tästä jo perinne. Olen jopa viimeisilläni raskaana esikoista odottaessani osallistunut Naisten Kymppiin!

Lasten tultua liikuntaharrastukset hieman rauhoittuivat, mutta aina olen jotain pientä liikkunut, mm. kävelylenkkejä vaunujen kanssa, erilaisia jumppia ja juoksulenkkejä satunnaisesti. Viime vuonna täytin 30 -vuotta ja sain kriisin oman vartaloni laiminlyömisestä (raskauksia on aina hyvä syyttää ;), joten otin itselleni PT:n kuntosalille, joka innosti minut takaisin kuntosalin maailmaan sekä sain juoksuilon takaisin. Siitä lähtien olenkin panostanut liikuntaan elämässäni ja tehnyt siitä tavoitteellisempaa.

Miltä tuntui tulla valituksi Kympin Naiset –ryhmään?

Ihan mahtavalta! En yhtään osannut odottaa että juuri minut valittaisiin mukaan!

Millä tavalla liikut tällä hetkellä?

Tällä hetkellä käyn kuntosalilla 3-4 kertaa viikossa, HIIT- ja Kahvakuula tunneille kerran viikossa sekä juoksemassa 3 kertaa viikossa. Eli liikuntaa värittää arkeani todella paljon.

Olen myös työpaikkani liikuntamotivoija, järjestän kollegoille kuukausittaisia liikuntahaasteita ja taukojumppia. Joulukuussa kyykkäsimme peput pikkujoulu kuntoon ja tammi-helmikuussa meillä on Core Kuntoon -haaste. Lisäksi olen panostanut kehonhuoltoon, koska huomaan kroppani reagoivan tuohon liikuntamäärään. Tykkään myös haastaa itseäni ja olen asettanut itselleni liikuntatavoitteeksi vuodelle 2020 päästä yhden jalan kyykkyyn.

Miten saat liikuntahetket mahdutettua arkeen?

Tässä onkin haasteita saada perhearkeen mahdutettua tuo liikuntamäärä. Minulla on vanhanaikainen paperikalenteri käytössä, johon merkkaan liikkumiseni, jotta minun todella tulee mentyä liikkumaan.

Mikä sinua motivoi liikkumaan?

Liikunnan tuoma hyvä olo sekä fyysisen kunnon kehittyminen. Huomaan heti kropassani, jos en ole päässyt liikkumaan!

Onko sinulla tavoitetta Citroën Naisten Kympin suhteen?

Haluaisin saada juostua kympin rennosti ja ilman suuria ponnisteluja. Aikatavoitteeni on juosta 10 km matka tuntiin. 🙂 Myös puolimaraton kutittaa korvan takana, saa nähdä uskallanko vielä lähteä sille tielle tänä vuonna.

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää muille Citroën Naisten Kympille valmistautuville?

Muistakaa nauttia juoksusta, tätä ei tarvitse tehdä hammasta purren! Välillä on hyvä myös nauttia ja ehkä vähentää juoksuvauhtia sekä nauttia juoksumaisemista. Nähdään toukokuussa ja muistakaa seurata #kympinnaiset Instagramissa, sieltä löydätte meidän Kympin Naisten kuulumisia!

Mistä sinut löytää somesta, jos haluaa seurata matkaasi kohti Citroën Naisten Kymppiä? 

Kiitos Saija-Mari  ja paljon tsemppiä harjoitteluun! 🙂 Lue kaikkien Kympin Naisten esittelyt täältä!

Jos sinäkin haluat liittyä Kympin Naisten seuraan ja ottaa tavoitteeksi kymmenen kilometrin lenkin Citroën Naisten Kympillä 9.5.2020, pääset ilmoittautumaan täällä!