213Päivää 19Tuntia 18Minuuttia 28Sekuntia
EtusivuBlogiEsittelyssä uudet Kympin Naiset: Essi
Essin kuva

Esittelyssä uudet Kympin Naiset: Essi

Kympin Naiset -ryhmään on valittu tänä syksynä kolme uutta jäsentä, jotka harjoittelevat kohti Citroën Naisten Kymppiä 29.5.2021 ja jakavat liikuntakokemuksiaan etenkin Instagramissa.  Tänään pääsemme tutustumaan Essiin, joka löytyy Instagramista nimellä @eskoahontreenipaivakirja.

Kuka olet?

Essi. Mua kutsutaan äidiksi, vaimoksi, kaupanmyyjäksi. Ikuisesti 25v, henkinen ikä lähemmäs 60v. Olen martta ja kotoilija, samalla kuitenkin saan kiksit vauhdista ja uusista kokemuksista. Olen aina kaikessa mukana. Onnellisin olen kun saan olla luova.
Essin kuva

Asuinpaikka?

Tampere, mahdollisuuksien kaupunki. Paljon olisi liikuntatarjontaa tyrkyllä, mutta eniten nautin ihanista lenkkipoluista järvien ja metsän läheisyydessä.

Milllainen on liikuntataustasi?

Liikunta ei ole ollut mun juttuni. Aina olen muka vähän lenkillä käynyt tai kansalaisopistojen jumpissa. Helposti kuitenkin unohtunut pidemmiksikin ajoiksi. Työni ruokakaupassa on fyysistä ja vaatii kropasta huolenpitoa. 30v kriisissä päätin aloittaa pitämään itsestäni parempaa huolta. Yhtenä isona askeleena liikunnan lisääminen (=aloittaminen). Nykyään onneksi tapa on juurtunut paremmin ja liikunnan tuomaa hyvää oloa jo kaipaa.

Miltä tuntui tulla valituksi Kympin Naiset –ryhmään?

Tuntuu hienolta päästä mukaan ryhmään! Yhdessä liikkuminen ja toisten tsemppaus, puolin ja toisin, motivoi liikkumaan ja suoriutumaan paremmin.

Millä tavalla liikut tällä hetkellä?

Lempilajini on perinteinen kävely. Hyvä musiikki kuulokkeista tai kaveri juttukaveriksi, ei voisi olla parempaa! Juoksua olen lisännyt eniten aikataulullisista syistä, tehokkaampi treeni lyhyemmässä ajassa. Innostun helposti myös kokeilemaan uusia lajeja.

Mikä sinua motivoi liikkumaan?

Liikkumisesta tuleva hyvä olo. Oma jaksaminen arjessa. Pakko pitää huolta itsestäni. Olen laiminlyönyt itseäni pitkään ja on ollut vaikeaakin opetella uusia tapoja. Pikkuhiljaa tavat on juurtuneet ja on hienoa nähdä miten kunto kehittyy ja mihin kroppa kykenee.

Suurimmat haasteet liikunnan suhteen?

Ruuhkavuosissa isoin haaste on aikataulutus. Olen enemmän kotijumppaaja kuin salilla kävijä. Haluan kuitenkin useimmiten pois sisältä treeniä tekemään. Näistä syistä mulla jää liian usein kehonhuolto ja lihaskunto väliin ja liikuntamuoto on lenkkeily. Pitäisi oppia kuuntelemaan kehoa ja tehdä monipuolisempaa treeniä.

Paras vinkkisi kuinka sovittaa liikunta mukaan arkeen? 

Jossittelun lopettaminen. Meillä normaali arki on kiireistä ja todella pitää nähdä vaivaa sopivan ajan löytämiseksi. Jos näen raon päivässä, niin liikun. Itse haluan tehdä treenit fiiliksen mukaan, en kalenterin tai viikkosuunnitelmien mukaan. Silti takaraivossa mietin aina vaitoehtoa: ulos vai sisälle ja päätän sen kelin mukaan. Kaikista tärkeintä on kuitenkin sen oman lajin löytäminen. Oli sille sitten kalenteriin lyöty aika tai fiiliksen mukaan meno. Mieluista lajia on kiva lähteä tekemään!

Onko sinulla tavoitetta Citroën Naisten Kympin suhteen?

Päästä maaliin! Siinä hyvä eka tavoite. Aikatavoitteita mietin vasta lähempänä, kun tiedän mihin juoksukuntoni tästä kehittyy. Jos silloinkaan, pääasia on hyvä fiilis!

Minkälaisia terveisiä haluaisit lähettää muille Citroën Naisten Kympille valmistautuville?

Mennään hyvällä meiningillä kohti täyttä kymppiä. Vauhti ei ratkaise vaan asenne! Siellä nähdään 🙂

Jos sinäkin haluat lähteä mukaan Citroën Naisten Kympille, pääset ilmoittautumaan täällä.  37. Citroën Naisten Kymppi järjestetään lauantaina 29.05.2021

Osallistumismaksu sisältää

  • Runsas maalihuolto
  • Tuotekassi täynnä herkullista syötävää ja tuotenäytteitä
  • Kello 12.00 lavalla AIKAKONE
  • Tapahtumapaita, -ranneke
  • Naisten Kympin infolehden
  • 10km reittihuolto
  • Iltapäivällä Banda Caribe -Bändi

Edullisempi ilmoittautumishinta 36€ on voimassa 8.1.2021 asti! Tervetuloa mukaan!