213Päivää 19Tuntia 20Minuuttia 12Sekuntia
EtusivuBlogiMitä kuuluu Kympin Naiset: Aino
Aino juoksee

Mitä kuuluu Kympin Naiset: Aino

Kympin Naiset -ryhmän jäsenet ovat suunnanneet katseensa kohti ensi kevään Citroën Naisten Kymppiä 29.5.2021. Tässä blogisarjassa kerromme heidän hyvinvointi- ja liikuntakuulumisia sekä kysymme parhaita vinkkejä liikuntamotivaation ylläpitämiseen. Tässä blogisarjan neljännessä osassa pääsemme haastattelemaan Ainoa. Aikaisemmat Kympin Naisten haastattelut voit lukea täältä.

Ainon kuulumisia

Ainolla oli kesällä oikein hyvä juoksuvire, kun hän noudatti Kirsi Valastin suunnittelemaa 8 viikon juoksuohjelmaa. Juoksukunto kasvoi mukavasti. Nyt syksy kuitenkin tahtoo kampittaa ja kurittaa liikuntamotivaatiota.

Aino juoksee

”Olen todella iloinen siitä, että pääsin Kympin Naisten ryhmään! Se on tärkein motivaation lähde. Seuraan ryhmän sometusta ja saan siitä intoa lähteä liikkeelle. Minulla on myös ystävä, jonka kanssa viestittelemme tiistaisin jumppaan menosta. Ja toisen ystävän kanssa järjestämme kyykkäys- ja lankutushaasteita. Välillä huokailemme valittaen, kun raejuustot vaihtuvat suklaapatukkaan tai muihin herkkuihin. Ihan parasta elämässä on, kun saa tukea ja voi tukea kavereita.”, Aino kertoo.

Liikuntaviikko

Aino kertoo tällä hetkellä käyvänsä kerran viikossa juoksulenkillä ulkona ja käyttävänsä sen lisäksi muutaman kerran viikossa kotona olevaa juoksumattoa. Lisäksi Aino käy kerran viikossa jumpassa.

”Syyskesästä siirryin käymään lenkillä paikallisella pururadalla. Kierros on n. 2,3 kilometrin mittainen, reitillä on pari kovaa nousua. Olen käynyt viime aikoina lenkillä juoksemassa tai kävelemässä kerran viikossa lauantaina tai sunnuntaina. Kolme kierrosta kävellen ja juosten pururadalla tuntuu hyvältä. Jumpassa olen käynyt kerran viikossa. Viimeksi jumpan vetäjällä oli uusi ohjelma, jossa lämmittely koostui nyrkkeilyosuudesta. Ihana tunne, kun hartiat rentoutuivat!”, Aino kertoo

Haasteita liikunnan suhteen

Ainolla on myös liikunnan suhteen haasteita, kuten kaikilla meistä. Etätyön huonompi ergonomia yhdistettynä vuosi sitten murtuneeseen vasempaan ranteeseen on aiheuttanut jumia vasempaan hartiaan ja yläselkään. Koronan takia taas ei ole tullut käytyä kuntosalilla ja uimahallissa, kuten normaalisti. Marraskuussa Ainolla on edessä ranteeseen liittyvä operaatio, jossa poistetaan metallituet. Siitä seuraa muutaman viikon sairausloma, mutta Ainon suunnitelmissa on kuitenkin ylläpitää kuntoa juoksumatolla kävellen ja juosten.

”Tällä hetkellä ohjelmastani puuttuu voimaharjoittelua ja kunnon jumppaa. Minä tarvitsen ohjattua liikuntaa ja kuntosali olisi ihan pakollinen. Kun syksy tästä vielä etenee, loppuu pururadalla juokseminen. Sen jälkeen jää juoksumatto. Ja sitten aletaan jännätä, tuleeko tänä vuonna lunta, että pääsee hiihtämään. Sen avulla saisi kunnon pidettyä talven yli.”

Haasteista huolimatta, Ainon katse on suunnattu tiiviisti kohti reilun 6 kuukauden päässä siintävää Citroën Naisten Kymppiä!

”Kaikesta tästä säätämisestä koostuu elämäni, joka suuntaa kohti yhtä tärkeätä päivämäärää. Tiedättehän, toukokuun 2021 lopulla. Naisten Kympin päivämäärä 29.5.2021. – Sitä odotellessa!!!”

Kiitos ihana Aino! Seuraa Ainon liikuntakuulumisia Instagramissa: @alppiai

Tule sinäkin mukaan Citroën Naisten Kympille!

Ilmoittautumaan pääset osoitteessa: naistenkymppi.www-6.cloudcenter.fi/ilmoittaudu

Edullinen ilmoittautumishinta 36€ on voimassa 8.1.2021 asti!

Seuraa myös Citroën Naisten Kymppiä Instagramissa ja Facebookissa!