213Päivää 18Tuntia 09Minuuttia 45Sekuntia
EtusivuBlogiMitä kuuluu Kympin Naiset: Matilda
Kynpin Naiset ryhmäkuva

Mitä kuuluu Kympin Naiset: Matilda

Kympin Naiset -ryhmään valittiin loppuvuodesta 2019 kymmenen naista, jotka alkoivat valmistautumaan Citroën Naisten Kympille juoksuvalmentaja Kirsi Valastin johdolla. Maaliskuussa koronapandemia muutti kuitenkin kaikkien suunnitelmia ja Citroën Naisten Kymppi jouduttiin siirtämään ensin toukokuulta kuluvan vuoden elokuulle ja lopulta vuodella eteenpäin toukokuun 29. päivään 2021. Tässä blogisarjassa kerromme mitä Kympin Naisille kuuluu tällä hetkellä. Miltä heidän liikuntaviikkonsa näyttävät ja minkälaisia haasteita sekä onnistumisia heillä on liikunnan saralla. Ensimmäisenä Kympin Naisista kuulumisiaan kertoo Matilda.

Matildan kuulumisia

Matildan liikuntasyksy on ollut hieno, sillä lokakuun alussa hän juoksi ensimmäisen maratoninsa Helsinki City Running Day:ssa!

”Maratonista selviäminen osoitti, että kunto on tosiaan kasvanut ja säännöllinen harjoittelu kannatti. Koko kesän ja alkusyksyn kestäneen tiiviin harjoittelun päätteeksi olen nyt keskittynyt huolellisesti maratonilta palautumiseen. Vähitellen olen ottanut taas mukaan juoksua, tosin huomattavasti maraton-treeniä rennommalla otteella ja fiilisten mukaan! Olen lähtenyt myös kokeilemaan uusia lajeja UniSportin ryhmäliikuntatarjonnasta. Pääsin syksyllä UniSportiin töihin osa-aikaiseksi asiakasneuvojaksi, joten liikuntakeskuksen miljöö alkaa olla hyvin tuttu!”, Matilda kertoo.

Kynpin Naiset ryhmäkuva
Kympin Naiset yhteisharjoituksissa helmikuussa 2020

Liikuntaviikko

Tällä hetkellä Matilda pyrkii sovittamaan jokaiseen viikkoon yhden joogan, kaksi lenkkiä ja kaksi lihaskuntopainoitteista ryhmäliikuntatuntia.
”Tällä hetkellä kokeilen uusia tunteja, koska saan siitä kiinnostavaa kerrottavaa blogiini ja liikuntakeskuksen työntekijänä on hyödyllistä tuntea valikoimaa siltä varalta, että joku asiakas tarvitsee neuvoja sopivan tunnin valitsemisessa. Minulla on siis olemassa rutiini ja sen pitäminen on minulle tärkeää, mutta tällä hetkellä liikuntaviikkoni vaihtelee aika paljon näiden raamien sisällä, mikä on ihan virkistävää! Kevään ja kesän aikana koronamökkeilin tiiviisti ja siellä sain todistettua itselleni, että myös säännölliset kotitreenit onnistuvat vaikka Youtube-videoiden kanssa.”

Haasteena pimeys ja arjen palapeli

Energian löytäminen syksyn treeneihin, etenkin lenkille lähteminen, kun on pimeää ja märkää on yksi Matildan haasteista liikunnan suhteen. Toinen haaste on ajan löytäminen kiireisen opiskelu- ja työarjen keskellä. Arjessa tarvitaan paljon suunnitelmallisuutta, mutta Matilda on tyytyväinen kertoessaan, että aikaa säännölliselle liikunnalle on löytynyt hyvin ja oma hyvinvointi on pysynyt tärkeänä prioriteettina kiireisessä arjessa. Matilda kehottaakin olemaan joustava liikunnan suhteen, vaikka arjessa olisi jo hyvät rutiinit.
”Poikkeustilan aikana moni sai varmasti huomata, että kuntosalin ollessa kiinni treenaaminen onnistuu myös kotona, ja samaa ajatusta voi soveltaa silloinkin, jos salille tai tietylle ryhmäliikuntatunnille pääseminen on muun elämän menojen vuoksi välillä hankalaa. Lyhyestä ja yksinkertaisella tavallakin toteutetusta liikuntahetkestä tulee lopulta hirveän hyvä olo.”

Kohti Citroën Naisten Kymppiä

29.5.2021 järjestettävään Citroën Naisten Kymppiin on enää vajaa 7 kuukautta aikaa! Matilda kertoo odottavansa innolla toukokuun tapahtumaa.

”Korona-arkea piristää ihan hirveän paljon se, että keväälle on suunniteltuna jotakin iloista ja hyvää mieltä nostattavaa! Toivotan todella paljon tsemppiä Naisten Kympin järjestäjille ja jatkan innolla juoksemista sekä tästä kokemuksesta kirjoittelua!”

Kiitos Matilda! Matildan blogiin voit tutustua täällä ja Instagramista löydät Matildan nimimerkillä @matildamiettii

Tule sinäkin mukaan Citroën Naisten Kympille!

Ilmoittautumaan pääset osoitteessa: naistenkymppi.www-6.cloudcenter.fi/ilmoittaudu.
Edullinen 36€ ilmoittautumishinta on voimassa 8.1.2021 asti.
Motivaatiota omaan harjoitteluusi voit saada seuraamalla Citroën Naisten Kymppiä