213Päivää 18Tuntia 53Minuuttia 40Sekuntia
EtusivuBlogiMitä kuuluu Kympin Naiset: Päivi
Päivi juoksee

Mitä kuuluu Kympin Naiset: Päivi

Kympin Naiset -ryhmän jäsenet ovat suunnanneet katseensa kohti ensi kevään Citroën Naisten Kymppiä 29.5.2021. Tässä blogisarjassa kerromme heidän hyvinvointi- ja liikuntakuulumisiaan sekä kysymme parhaita vinkkejä motivaation ylläpitämiseen. Aikaisemmin julkaistut Kympin Naisten haastattelut voit lukea täältä. Blogisarjan viidennessä osassa pääsemme haastattelemaan Päiviä, jolla on juuri päättynyt kahden kuukauden juoksutauko. Nyt Päivi suuntaa hyvällä fiiliksellä kohti kevään tapahtumaa, tavoitteenaan pitää maltti ja juoksun ilo koko ajan mukana harjoittelussa!
Päivi juoksee

Päivin kuulumisia

”Olen niin iloinen! Parin kuukauden juoksukiellon jälkeen on aivan uskomattoman ihanaa taas juosta, tosin varoen ja omaa oloa tunnustellen näin aluksi.”
Päivillä oli muutaman kuukauden tauko juoksusta kipuilevan päkiän vuoksi. Juoksutauon aikana Päivi löysi kuitenkin monia erilaisia tapoja harrastaa liikuntaa, vaikka juoksulenkille ei voinut lähteä. Päivi on treenannut kuntosalilla ja Crosstrainerilla, tehnyt MyBnbLiven Jooga- ja pilatestreenejä sekä pyöräillyt.
”Muu arkeni täyttyy edelleen etätyöstä ja mökkeilystä. Unohtamatta pikkuisen lapsenlapseni Siennan hoitamista, se kun on parasta ja rentouttavinta maailmassa.”, Päivi kertoo kuulumisiaan.

Liikuntaviikko

Päivin liikuntaviikkoon kuuluu tällä hetkellä juoksu- tai kävelylenkki 2-3 päivänä viikossa sekä joogaa tai pilatesta 2-3 päivänä viikossa. Jooga ja pilates toimivat Päiville myös erittäin hyvänä tapana huoltaa kehoa. Jos aikaa jää, Päivi kertoo myös piipahtavansa kuntosalilla.
”Viikkoni on siis tosi joustava. Jos jotain olen oppinut tämän juoksumatkani varrella niin itseni kuuntelemista. Asetan tavoitteeni kohtuullisiksi ja juuri minulle sopiviksi enkä vertaile itseäni muihin. Ymmärrän levätä heti kun siltä tuntuu ja kun kroppani niin kertoo.”

Haasteita liikunnan suhteen

Loukkaantuneena oleminen oli Päiville haastavaa. ”Kipu ja juoksukieltoaika oli minulle iso koettelemus. Välillä tuntui, että ”pää hajoaa” kun ei päässyt ulos pyrähtelemään. Lääkärin, kiropraktikon ja fysioterapeutin avulla tilanne alkaa onneksi helpottaa.”, Päivi kertoo. ”Nyt kun päkiäkipuni on kuntoutumassa, tuntuu ettei enää ole mitään haasteita”, Päivi iloitsee.

Onnistumisia ja kehittymistä

Päivi iloitsee myös siitä, että kymmenen kilometrin juoksu sujuu jo suhteellisen hyvin ja syke pysyy riittävän matalalla. Tämä on pidemmän ajan harjoittelun tulosta. Tärkeintä Päiville on kuitenkin ollut huomata, kuinka tärkeä osa elämää liikunnasta on hänelle tullut ja hän sanookin olevansa ihan ”koukussa” juoksuun ja kuntoiluun yleensäkin. Hienoa on ollut myös huomata, että liikkuvuus on parantunut säännöllisen joogaharjoittelun myötä! Päivi vinkkaakin, että kehonhuoltoa ei kannata unohtaa omasta harjoittelusta. ”Liiku säännöllisesti ja vaihtelevasti. Tee sitä liikuntaa mikä milloinkin tuntuu hauskalta sekä muista lepo ja kehonhuolto.”
Päivin harjoittelua kohti Citroën Naisten Kymppiä voit seurata Instagramissa Päivin innostavalla tilillä: @paivi_runforfun

Tule sinäkin mukaan Citroën Naisten Kympille!

Ilmoittautumaan pääset osoitteessa: naistenkymppi.www-6.cloudcenter.fi/ilmoittaudu

Edullinen ilmoittautumishinta 36€ on voimassa 8.1.2021 asti!

Seuraa myös Citroën Naisten Kymppiä Instagramissa ja Facebookissa!