-30Päivää -2Tuntia -31Minuuttia -2Sekuntia
EtusivuTapahtumainfoTerveysturvallisuus tapahtumassa

Terveysturvallisuusohje

Citroën Naisten Kympille osallistujien ja toimitsijoiden turvallisuus on ykkösasia. Terveysturvallisuuden varmistamiseksi noudatamme viranomaisten tapahtumajärjestäjille antamia ohjeita ja sääntöjä. Osoituksena tästä olemme myös saaneet Tapahtumateollisuus ry:n Turvalliset tapahtumat Check! -merkinnän. Tapahtuma on WC-tiloja ja telttaan sijoitettua myymälää lukuun ottamatta täysin ulkotapahtuma.

Tapahtuman toimitsijoista lähes kaikki ovat saaneet vähintään yhden, suuri joukko toimitsijoista kaksi rokotusta, ja he tulevat paikan päälle vain terveinä. Toimitsijat käyttävät kasvomaskia ja tietyissä tehtävissä myös kertakäyttöhanskoja. Myös tapahtumatorilla olevat yhteistyökumppanit ovat saaneet ohjeen noudattaa näitä samoja periaatteita.

Käsien desinfioinnin mahdollistamiseksi alueella on lukuisia käsidesipisteitä ja WC:issä on käsienpesumahdollisuus saippuan kanssa. Tapahtuma-alue on laaja, joten etäisyyksien pitäminen on mahdollista. Lähdön järjestelyt tulevat poikkeamaan merkittävästi aiemmasta; startit tapahtuvat max 50 hengen ryhmissä, joissa on mahdollista välttää fyysinen kontakti kanssaosallistujiin. Lähtöjärjestelyt on kuvattu tarkemmin tämän tekstin lopussa.

Ensisijaisen tärkeää on, että myös osallistujat osaltaan huolehtivat turvallisen tapahtuman toteutumisesta, mm. lukemalla huolellisesti ohjeet erityisjärjestelyistä, saapumalla tapahtumaan vain täysin terveenä, pitämällä etäisyyttä toisiin ihmisiin ja noudattamalla järjestäjän suositusta kasvomaskin käytöstä.
Noudatathan myös hyvää yskimishygieniaa eli yski/aivasta hihaan, mikäli nenäliinaa ei ole saatavilla.

Suosittelemme osallistujille kasvomaskin käyttöä mahdollisissa jonotustilanteissa (kuten asiointi infossa, varustesäilytyksessä ja WC:ssä), lähtöön ryhmittymisessä ja lähtöalueella. Noin puoli kilometriä lähdön jälkeen on maskeille jäteastia, joten maskin kanssa ei tarvitse lenkkeillä.

Käytäthän maskia myös asioidessasi alueen Stadium-myymälässä (suuri teltta) sekä tapahtumaan ja sieltä pois julkisilla liikennevälineillä matkustaessasi.

 

Lähdön poikkeusjärjestelyt:

Lähdössä osallistujat ohjataan 50 hengen ryhmiin, jotka laitetaan liikkeelle terveysturvallisesti ryhmä kerrallaan, noin 30 sekunnin välein. Ryhmien lähtöjä ja etenemistä lähtöalueella ohjataan kuulutuksin ja lippusiimoin.

Ennakkotiedoista ja mm. lehteen painetusta alueen karttapiirroksesta poiketen, lähtöön ryhmittyminen tapahtuu tapahtuma-aukion länsilaidalta kohti Paavo Nurmen tietä, josta osallistujat ohjataan varsinaiselle lähtöalueelle Mäntymäentielle. Kulku ryhmittymiseen on merkitty opasteella.

Erityisen tärkeää on, että osallistujat valitsevat kuntonsa mukaisen lähtöpaikan: ensimmäisenä lähtöön ryhmittyvät nopeat juoksijat, heidän jälkeensä hölkkääjät, loppupuolella kävelijät ja viimeisenä sauvakävelijät. LadieSmilen osallistujat pääsevät matkaan, kun kaikki 10 kilometrin lähdöt ovat päässeet liikkeelle.

Yhdessä teemme turvallisen tapahtuman!

 

Ohjeistusta päivitetään tarvittaessa.