Lähettiläät

Tervetuloa tutustumaan Naisten Kympin lähettiläisiin ja seuraamaan heidän matkaansa kohti 27.5.2023 Naisten Kymppiä!

Emmi Jansson
36-vuotias neljän lapsen äiti Riihimäeltä

Olin ensimmäisen kerran Naisten Kympin lähettiläänä vuonna 2022 ja ihastuin tapahtumaan. Juostessani tapahtumassa ylitin itseni täydellisesti ja pingoin kympin tuntiin! Porukka ympärillä tsemppasi aivan erilaisiin tuloksiin kuin mitä olisin osannut odottaa! Harjoittelin Naisten Kympille lempeästi, rennosti ja hitaasti, olihan tuolloin synnytyksestä vain alle vuosi. Edellinen juoksulenkki ennen Naisten Kympin harjoittelua olikin sijoittunut noin 12 vuoden taa, eli juoksu ei ollut kuulunut viimevuotisiin harrastuksiini. Nyt, kun olen jo toista vuotta Naisten Kympin lähettiläänä, voin jo sanoa harrastavani juoksemista, vaikkakin edelleen teen sitä rennosti, lempeästi ja hitaasti. Ihanaa on, että olen saanut lenkeille mukaan lapsianikin.

Anni Metsola
42 -vuotias Espoosta

Elämäni lähtökohdat oli erilaiset, kuin monella muulla. Heti syntyessäni minulla todettiin vakava sydänvika, mistä johtuen elämäni oli hyvin rajoittunutta. Hengästyin helposti pienestäkin rasituksesta enkä voinut liikkua ja harrastaa kuten muut samanikäiset.  Koululiikunnastakin minulla oli kokonaan vapautus. Ollessani 14-vuotias tilanteeni heikkeni entisestään, ja minut päätettiin laittaa sydämensiirtojonoon. Vajaan kahden kuukauden kuluttua rinnassani sykki uusi sydän. Sain uuden elämän lisäksi mahdollisuuden liikkua. Olen kilpaillut eri pituisilla juoksumatkoilla elinsiirron saaneiden EM-kisoissa sekä parayleisurheilun SM-kisoissa. Viime vuodet olen panostanut enemmän itseni haastamiseen, kuin varsinaiseen kisaamiseen. Onkin mahtava nähdä millaiset lisäeväät Naisten Kymppiin tähtäävä juoksuvalmennus antaa. Haluan omalla esimerkilläni kannustaa kaikkia haastavistakin lähtökohdista tulevia rohkeasti mukaan Naisten Kympille! 

 

Jenni Virta
38-vuotias kolmen alle 12-vuotiaan lapsen äiti Vantaalta

Olen aina ollut kova kävelemään, ja käyn myös kuntosalilla ja jumpissa, mutta en ole uskaltanut ajatella, että kuntoni riittäisi juoksemiseen. Vaikka olin innoissani, hieman siis hirvitti lähteä mukaan Naisten Kympille tähtäävään valmennukseen. Onneksi halu oppia juoksemaan hyvällä fiiliksellä kuitenkin voitti, ja nyt voin sanoa, että olen hyvällä matkalla kävelijästä juoksijaksi! 

LUE BLOGIA

Kerttu Kirsimäe
34 -vuotias neljän lapsen äiti Orimattilasta

Ensimmäisen Naisten Kymppini juoksin 2022 vuoden keväällä ja innostuin kovasti.  Vaikka juoksukunto ei ollut paras mahdollinen, pääsin maaliin ja oli hauskaa. Tavoitteenani on ensisijaisesti nauttia liikunnasta ja motivoida myös muita siihen. Arjen kiireissä liikunta auttaa palautumaan ja tukee jaksamisessa. Tule sinäkin mukaan löytämään juoksun flow

Anu Kiiveri-Sahila
49-vuotias elämäntapaliikkuja Lohjalta

Naisten Kympillä olen juossut kolmesti vuosien saatossa. Koska tykkään liikkua eri tavoin, enkä halua keskittyä vain yhteen lajiin, on suhde juoksuun ollut aina hieman kompleksinen. Juokseminen on kuitenkin kiva lisä osana muuta liikuntapalettia. Urheileminen on ollut elämäntapani lähes aina – vain lajit ovat toisinaan muuttuneet. Lajeja vaihtelen kauden mukaan. Kesä 2022 meni erilaisten urheilutapahtumien parissa ja juoksin enemmän kuin koskaan. Talvisin maastohiihdän sekä käyn avannossa säännöllisesti. Hyötyliikunta kuuluu jokapäiväiseen elämääni pyöräilyn ja kävelyn merkeissä. Terveellinen ravinto on sydäntäni lähellä ja yhdeltä ammatiltani olen Dipl. ravintoterapeutti. Ulkoilen luonnossa myös muualla Suomessa, sillä kirjoitan liikunta-aiheisia matka-artikkeleita lehtiin. Tulevalta juoksukaudelta odotan nousua uudelle tasolle, sillä kehitykseni tuntuu olevan nyt hieman pysähdyksissä. Myös juoksutekniikastani löytyy taatusti parannettavaa.  

Suvi Lamminaho
31-vuotias elämäntapamuuttuja Lahdesta

Olen alkanut harrastaa liikuntaa kunnolla vasta aikuisiällä ja minulla on ollut kausia, kun en ole liikkunut juuri lainkaan. Olen myös ollut koko elämäni painojojoilija. Olen kärsinyt elämäni aikana mielenterveysongelmista ja kokenut pari työuupumusta, mutta nyt voin paremmin kuin koskaan niin henkisesti kuin fyysisestikin! Aloitin elämäntapamuutoksen alkuvuonna 2020, ja kiloja on pudonnut tähän mennessä noin 35 kg. Juokseminen on kiinnostanut minua jo nuorena, mutta aiemmin into on aina lopahtanut, kun tuntui ettei kunto riitä. Viime vuonna aloitin juoksuharrastuksen reippailla kävelylenkeillä, lisäsin lyhyitä hölkkä- ja juoksulenkkejä ja kahden kuukauden tavoitteellisen treenin tuloksena jaksoin hölkätä jo 10 km! Haluan motivoida myös muita juoksemiseen. Mikään ei ole mahdotonta!

Krista Lomas
40-VUOTIAS äiti JA YRITTÄJÄ Keravalta

Nepsyvalmentaja, omaishoitaja ja kolmen ihanan lapsen äiti. Arki on erityistä ja kiireistä, välillä sitä unohtaa kokonaan itsensä. Olen monta vuotta laittanut perheen ja kodin etusijalle ja unohtanut oman hyvinvointini kokonaan. Nyt tahdon saada tämän entisen himoliikkujan liikkumaan uudestaan. Tykkään käydä kävelyllä, pyöräilemässä, hiihtämässä, uimassa ja frisbeegolfaamassa. Lähdin innolla mukaan Naisten Kympin lähettilääksi!  Haluan nostaa peruskuntoani, kasvattaa lihasvoimaa ja muistaa ottaa itselleni omaa-aikaa. 
Haluan tsemppata ja inspiroida muitakin naisia laittamaan itsensä etusijalle elämässä ja nauttimaan liikunnasta! Lähde mukaani Naisten Kympille! 

Päivi Lehto-Kannisto
61-vuotias ikiliikkuja Järvenpäästä

Kiinnostuin juoksusta tosissani muutana vuosi sitten. Aiemminkin olin kokeillut, lopettanut ja taas kokeillut. Viimein harjoittelu Rebekan verkkojuoksukoulussa ruokki innostustani juoksuun ja säännölliseen harjoitteluun. Elokuussa 2021 juoksin ensimmäisen Naisten Kymppini ja toisen toukokuussa 2022. Naisten Kymppi onkin minulle jo elämäntapa.

Tavoittelen juoksuuni ennen kaikkea rentoutta, juoksun iloa ja hyvää oloa koko matkalle, oli lenkin pituus sitten mikä tahansa. Panostan myös lihaskuntoon, liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon unohtamatta kaikkein tärkeintä eli palautumista. Harrastan myös itämaista tanssia ja viihdyn kuntosalilla ja fillarin satulassa. Mielestäni monipuolinen liikkuminen takaa sen jatkuvuuden. 

 

Terhi Viinikanoja
39-vuotias insinööri ja äiti Vantaalta

 

Liikuntamaailman kuvista puuttuu monesti XXL-kokoiset aktiiviliikkujat. Sen lisäksi että samaistumispintaa on tarjolla kaiken ikäisille, sitä pitäisi olla myös kaiken kokoisille ja siksi lähdin mukaan lähettilääksi. Itse löysin vuosien tauon jälkeen aktiivisen liikunnan ilon pandemia-aikana, kun sekä oman ajan ottamiseen että pään tuulettamiseen ei juuri ollut muita vaihtoehtoja jäljellä, kuin lenkkeily ja ulkokuntosalit. Niistä muodostui tärkeä henkireikä ja maailman avauduttua mukaan tulivat muutkin liikkumismuodot ja aivan huomaamattani olinkin kehittänyt itselleni juoksukunnon. En ole koskaan aiemmin elämässäni jaksanut kunnolla juosta, mutta olen nähnyt unia siitä, miten upealta ja vapauttavalta se tuntuu juosta kevyesti ja hengästymättä ja juuri siltähän se sitten tuntuikin, kun siihen yllättäen pystyin. Olen juossut ja liikkunut täysin fiiliksen mukaan, ilman mitään tavoitteita ja sääntöjä, yksin omassa rauhassa omaa kehoani ja järkeäni kuunnellen. Mukavuusalueellakin kehittyy, sillä juoksin juuri ensimmäisen puolimaratonini.  Haluan inspiroida ja kannustaa ihmisiä etsiin omaa tapaansa liikkua, sillä se saattaa olla jotain aivan muuta, kuin se käsitys mihin olemme ikämme kasvaneet.

Taru Palsa
34-vuotias kestävyysjuoksija Helsingistä

Juoksu on minulle elämäntapa ja haluan juosta hymyssä suin. Lajissa minulle tärkeää on yhdenvertaisuus. Haluankin osaltani kannustaa ja inspiroida ihmisiä matalalla kynnyksellä juoksuharrastuksen pariin. Olen ammatiltani fysioterapeutti, joten liike ja liikunta ovat minulle lähellä sydäntä. Tällä hetkellä juoksen kestävyysmatkoilla (3000m-21km) kilpaa kansallisella tasolla ja tavoitteeni on edelleen kehittyä ja rikkoa omia ennätyksiäni. Vaikka juoksen kansallisella tasolla nautin juoksusta eniten osana arkeani. Olen ylpeä, että minua on tituleerattu Suomen iloisimmaksi juoksijaksi. Tätä juoksun iloa haluan jakaa Naisten kympin lähettiläänä.