Lähettiläät

Lähettiläät

Tervetuloa tutustumaan Naisten Kympin lähettiläisiin ja seuraamaan heidän matkaansa kohti 21.5.2022 Naisten Kymppiä!

Satu Rämö
41-vuotias Islannissa asuva suomalainen

En pitänyt koululiikunnasta, ja yli 30 vuotta elämästäni inhosin juoksua. Vaikka kävin kuntosalilla ja voimat kasvoivat, juoksu ei vaan sujunut. Sitten ymmärsin, että vika on peruskunnossa, ja että se pitää rakentaa maltillisella kestävyysliikunnalla. Niinpä aloitin kävelemällä. Pikkuhiljaa mukaan tuli juoksua, kunto alkoi nousta ja juoksu tuntua mukavalta! Naisten Kympille tähtäävään valmennukseen lähdin innolla mukaan. Haluan yhä nostaa peruskuntoani ja kokea vielä enemmän juoksun riemua. Keskityn juoksemaan tarpeeksi hitaasti, maisemia katsellen ja äänikirjoja kuunnellen! 

Lue blogia

Sini Huuskola-Berghdal
30-vuotias perheenäiti Järvenpäästä

Juniorivuosina kilpailin SM-tasolla kiekonheitossa. Kilpaura kuitenkin päättyi polvileikkauksiin. Opiskeluvuosiin asti myös valmensin yleisurheilua ja ohjasin nuoria, etenkin heittolajeissa. Aikuisena harrastuksiin on kuulunut salibandy ja kuntosali. Lapsien syntymien jälkeen aikaa liikunnalle on haastava löytää, mutta salibandy ja lenkkeily ovat yhä osa arkea. Kahdesti olen treenannut itseni juoksukoulussa 10 km juoksukuntoon. Nyt tavoitteena on ylläpitää viiden kilometrin juoksukuntoa ja löytää taas juoksemisen riemu! 

Jenni Virta
37-vuotias kolmen alle 12-vuotiaan lapsen äiti Vantaalta

Olen aina ollut kova kävelemään, ja käyn myös kuntosalilla ja jumpissa, mutta en ole uskaltanut ajatella, että kuntoni riittäisi juoksemiseen. Vaikka olin innoissani, hieman siis hirvitti lähteä mukaan Naisten Kympille tähtäävään valmennukseen. Onneksi halu oppia juoksemaan hyvällä fiiliksellä kuitenkin voitti, ja nyt voin sanoa, että olen hyvällä matkalla kävelijästä juoksijaksi! 

LUE BLOGIA

IIna Moukola
34-vuotias Helsingistä

Vaikka olen juossut sekä puolimaratonin että useita kertoja 33 kilometrin pituisen Pirkan hölkän, en pidä itseäni ns. juoksijatyyppinä. Äidiksi tulemisen myötä juoksukuntoni on vain murto-osa entisestä. Mutta luotan Rebekkan valmennukseen 100 prosenttisesti, ja olen jo saanut parannettua sekä juoksutekniikkani että jaksamistani Kävelystä juoksuun -valmennuksessa ja treenaan innolla kohti toukokuista Naisten Kymppiä! 

Jenni Mattila
41-vuotias Järvenpäästä

Juoksin ensimmäisen Naisten Kymppini jo 2013! Nälkä kasvoi nopeasti, ja pian juoksin jo puolimaratonin ja maratonin. Sitten kuitenkin sairastuin rintasyöpään. Leikkauksien ja hoitojen jälkeen pääsin kuitenkin pikkuhiljaa takaisin liikunnan ja juoksun pariin ja sillä tiellä olen jatkanut! En niinkään tavoittele ennätyksiä, vaan tavoitteenani on nauttia liikunnasta ja ulkoilusta! Juoksen 1-3 kertaa viikossa, ja tykkään osallistua juoksutapahtumiin. Juoksun parista olen löytänyt uusia tuttuja ja ystäviä!  

Suvi Lamminaho
30-vuotias elämäntapamuuttuja Lahdesta

Olen alkanut harrastaa liikuntaa kunnolla vasta aikuisiällä ja minulla on ollut kausia, kun en ole liikkunut juuri lainkaan. Olen myös ollut koko elämäni painojojoilija. Olen kärsinyt elämäni aikana mielenterveysongelmista ja kokenut pari työuupumusta, mutta nyt voin paremmin kuin koskaan niin henkisesti kuin fyysisestikin! Aloitin elämäntapamuutoksen alkuvuonna 2020, ja kiloja on pudonnut tähän mennessä noin 25 kg. Juokseminen on kiinnostanut jo pidemmän aikaa, mutta aiemmin into on aina lopahtanut. Nyt aloitin reippailla kävelylenkeillä, lisäsin lyhyitä juoksuja ja kahden kuukauden tavoitteellisen treenin tuloksena olen jaksanut juosta jo 10 km! Haluan motivoida myös muita juoksemiseen. Mikään ei ole mahdotonta! 

Riikka Heinonen
45-vuotias Jätkäsaaresta, Helsingistä

Juoksu on ollut minulle vaikeaa, ja olen ennen juossut epäsäännöllisesti, ihan kylmiltään ja ilman lämmittelyjä. Olen vaan puskenut korkeilla sykkeillä. Nyt Rebekkan Naisten Kymppi -valmennuksen myötä ole kehittynyt valtavasti ja uskon että tänä keväänä juoksen helposti niin Naisten Kympin kuin puolimaratoninkin! Olen aivan innoissani ja tykkään treeneistä! 

LUE BLOGIA

Päivi Lehto-Kannisto
60-vuotias tiimiesihenkilö Järvenpäästä

Olen ollut Naisten Kympin lähettiläänä nyt pari vuotta. Tähän porukkaan päästyäni kiinnostuin juoksusta tosissani. Aiemminkin olin kokeillut, lopettanut ja taas kokeillut. Viime talven harjoittelin Rebekkan verkkojuoksukoulussa ja se ruokki innostustani juoksuun ja säännölliseen harjoitteluun. Elokuussa 2021 juoksin ensimmäisen Naisten Kymppini, nyt tähtään kohti seuraavaa. Toivon että se sujuu hyvävoimaisena ja toivottavasti aikakin vähän paranee! Tavoittelen juoksuuni rentoutta, juoksun iloa ja hyvää oloa koko matkalle, oli lenkin pituus sitten mikä tahansa. Panostan myös lihaskuntoon, liikkuvuuteen ja kehonhuoltoon. Lepoa unohtamatta! 

Jasmin Kolehmainen
Kolmekymppinen sinkku Kuopiosta

Teini-iässä treenasin itseni kerran sellaiseen kuntoon, että pystyin juoksemaan 5 km. En kuitenkaan nauttinut hommasta yhtään. Välissä oli hyvin passiivisia vuosia, kunnes muutama vuosi sitten aloin kävellä aktiivisesti. Nyt Naisten Kympin lähettiläänä olen mukana Rebekkan Kävelystä juoksukuntoon -valmennuksessa, ja tavoitteeni on kohottaa kuntoa ja löytää juoksun ”flow” maltillisella ja nousujohteisella harjoittelulla. Toukokuussa haluan pystyä hölkkäämään koko Naisten Kympin! 

Alona Kuusisto
37-vuotias kolmen lapsen äiti ja yrittäjä

Koko elämäni olen liikkunut tavalla tai toisella. Saliharrastus vei jopa fitness-lavoille asti vuosina 2013-2015. Juoksu ei kuitenkaan koskaan ole ollut oikein mieleistä. Juoksu on kuitenkin arjen kiireissä niin helppo liikuntamuoto, että olen toivonut innostuvani siitä. Niinpä lähdin innolla mukaan, kun tarjoutui tilaisuus ryhtyä Naisten Kympin lähettilääksi, ja päästä treenaamaan ammattivalmentajan johdolla. Juoksun merkitys on jo nyt muuttunut, ja siitä on tullut paljon miellyttävämpää kuin koskaan aiemmin. Tule sinäkin mukaan Naisten Kympille!

Emmi Jansson
35-vuotias Riihimäeltä

Arkeni neljän lapsen äitinä on kiireistä, mutta nyt haluan taas kunnolla käynnistää liikunnallista elämäntapaa ja juurruttaa arkeen oman hyvinvoinnin hetkiä. Valmennusprojekti kohti Naisten Kymppiä tukee tätä tavoitetta loistavasti. Nuorimman lapsen synnytyksestä on vasta aika vähän aikaa, sen sijaan edellisestä juoksulenkistä on jo 12 vuotta, joten valmentajan tukea tarvitaan! Toivon saavani myös vanhimmat lapseni mukaan lenkeille.