Lähettiläät

Tervetuloa tutustumaan Naisten Kympin lähettiläisiin ja seuraamaan heidän matkaansa kohti 25.5.2024 Naisten Kymppiä!

Emmi Jansson
36-vuotias neljän lapsen äiti Riihimäeltä

Olin ensimmäisen kerran Naisten Kympin lähettiläänä vuonna 2022 ja ihastuin tapahtumaan. Juostessani tapahtumassa ylitin itseni täydellisesti ja pingoin kympin tuntiin! Porukka ympärillä tsemppasi aivan erilaisiin tuloksiin kuin mitä olisin osannut odottaa! Harjoittelin Naisten Kympille lempeästi, rennosti ja hitaasti, olihan tuolloin synnytyksestä vain alle vuosi. Edellinen juoksulenkki ennen Naisten Kympin harjoittelua olikin sijoittunut noin 12 vuoden taa, eli juoksu ei ollut kuulunut viimevuotisiin harrastuksiini. Nyt, kun olen jo toista vuotta Naisten Kympin lähettiläänä, voin jo sanoa harrastavani juoksemista, vaikkakin edelleen teen sitä rennosti, lempeästi ja hitaasti. Ihanaa on, että olen saanut lenkeille mukaan lapsianikin.

Anni Metsola
43 -vuotias Espoosta

Elämäni lähtökohdat olivat erilaiset kuin monella muulla. Heti syntyessäni minulla todettiin vakava sydänvika, minkä takia elämäni oli hyvin rajoittunutta. Hengästyin helposti pienestäkin rasituksesta enkä voinut liikkua ja harrastaa kuten muut samanikäiset. Esimerkiksi koululiikunnasta minulla oli kokonaan vapautus. Ollessani 14-vuotias tilanteeni heikkeni entisestään ja minut päätettiin laittaa sydämensiirtojonoon. Vajaan kahden kuukauden kuluttua rinnassani sykki uusi sydän. Sain uuden elämän lisäksi mahdollisuuden liikkua. 

Olen aiemmin kilpaillut eri pituisilla juoksumatkoilla sydän- ja keuhkosiirron saaneiden EM-kisoissa sekä parayleisurheilun SM-kisoissa. Olen nyt 43-vuotias, ja viime vuodet olen panostanut enemmän itseni haastamiseen, kuin varsinaiseen kisaamiseen. 

Olen nyt toista vuotta Naisten Kympin lähettiläänä. Haluan esimerkilläni kannustaa mukaan muitakin haastavista lähtökohdista tulevia! 

Ensi vuonna tulee pyöreitä vuosia sydämensiirrostani, joten mikä olisi parempi paikka juhlistaa sitä, kuin myös pyöreitä juhliva Naisten Kymppi! 

  

 

 

Jenni Virta
39-vuotias monipuolinen liikkuja ja kolmen koululaisen äiti Vantaalta.

Juokseminen on harrastuksena tullut osaksi elämääni Naisten Kympin myötä vuonna 2021, jolloin aloitin harjoittelun kohti ensimmäistä kympin matkaani. Vuonna 2024 juoksen kolmannen Naisten Kymppini, ja kyseessä onkin todellinen juhlavuosi, sillä sekä minä että Naisten Kymppi juhlimme nelikymppisiä! 
Juoksijana pidän itseäni ”sunnuntaijuoksijana”, joka käy säännöllisesti lenkkeilemässä, mutta ei tee sitä mitenkään erityisen tavoitteellisesti. En siis ole se, joka juoksee kovinta vauhtia tai pisimpään mutta olen se, joka on löytänyt juoksemisen ilon oppiessaan, että oma tahti on paras tahti. Lenkkipolkujen lisäksi minut voi löytää myös kuntosalilta ja hiljattain olen aloittanut myös cheerleadingin. Sujuvasti sukkuloinkin näiden kolmen lajin kesken, kehonhuoltoa unohtamatta. 

Tervetuloa mukaan seuraamaan matkaani kohti Naisten Kympin juhlavuotta hyvällä, omalla sykkeellä. 

LUE BLOGIA

Henriikka Pitkänen
36-vuotias sairaanhoitaja Salosta

Olen 36-vuotias sairaanhoitaja ja personal trainer Salosta. En ole aina tykännyt liikunnasta ja vielä kaksi vuotta sitten painoin yli 70 kg enemmän kuin tänään. Reilu ylipaino ei tehnyt liikkumisesta helppoa, mutta kävin jo silloin kuntosalilla ja pelasin amerikkalaista jalkapalloa. Nykyään liikkuminen on säännöllistä ja olen myös kouluttautunut personal traineriksi. Haluan motivoida muita naisia liikkumaan oman mielenkiinnon ja voimavarojen mukaan.  

Olen aina haaveillut juoksemisesta, mutta painon vuoksi se on ollut lähes mahdotonta. Nyt haluan haastaa itseni ja osallistua ensimmäiseen Naisten kymppiin 2024! 

 

Roosa Nousiainen
26-vuotias rempseä sporttimimmi Tuusulasta

Olen 26-vuotias rempseä sporttimimmi Tuusulasta. Vapaa-aikana liikun mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Minulle on tärkeää omalla toiminnallani inspiroida ja kannustaa muita. Liikunta on ollut osana minun elämääni jo pienestä tytöstä asti, kun 7-vuotiaana aloitin tanssin. Kolmannella luokalla lajiksi vaihtui koripallo, jota harrastin 11 vuotta. Nyt olen keskittynyt monipuoliseen liikkumiseen. Kuntosalilla olen treenannut 18-vuotiaasta lähtien tavoitteellisesti koko ajan. Tämänhetkinen intohimoni on kuitenkin juokseminen, johon hurahdin oikein kunnolla keväällä 2023, kun treenasin työkavereiden kanssa Naisten Kympille, ja innostus on säilynyt vahvasti tapahtuman jälkeenkin. Upeinta on ollut huomata jo puolessa vuodessa tapahtunut kehitys, vaikka opittavaa yhä onkin. Juokseminen on lisännyt onnellisuuttani ja työhyvinvointiani. On hienoa, kun saa yhdessä työkavereiden ja ystävien kanssa harrastaa juoksemista. 

Suvi Lamminaho
32-vuotias elämäntapamuuttuja Lahdesta

Olen alkanut harrastaa liikuntaa kunnolla vasta aikuisiällä ja minulla on ollut kausia, kun en ole liikkunut juuri lainkaan. Olen myös ollut koko elämäni painojojoilija. Olen kärsinyt elämäni aikana mielenterveysongelmista ja kokenut pari työuupumusta, mutta nyt voin paremmin kuin koskaan, niin henkisesti kuin fyysisestikin! Aloitin elämäntapamuutoksen alkuvuonna 2020 ja kiloja on pudonnut tähän mennessä noin 30 kg. Juoksu on kiinnostanut minua jo nuorena, mutta aiemmin into on aina lopahtanut, kun tuntui ettei kunto riitä. Pari vuotta sitten aloitin juoksuharrastuksen reippailla kävelylenkeillä, lisäsin lyhyitä hölkkä- ja juoksulenkkejä ja kahden kuukauden tavoitteellisen treenin tuloksena jaksoin hölkätä jo 10 km! Haluan motivoida myös muita juoksemiseen ja itsensä ylittämiseen. Mikään ei ole mahdotonta! 

Miku Boström
39-vuotias liikkuja Espoosta

Säännölliseen juoksuharrastukseen ajauduin muutama vuosi sitten, ja tämän jälkeen juoksu on ollut suorastaan elämäntapa. Tavoitteellisuuden tuoman kehityksen lisäksi juoksussa minulle tärkeää on sosiaalisuus. Juoksuharrastus on tuonut minulle paljon valtavasti iloa ja uusia kokemuksia!  Treenaan osana SUL:n yhteiskumppanin, Liitävien Lenkkareiden tiimiä ja olen osallistunut erilaisiin juoksutapahtumiin 10 kilometrin ja puolimaratonin matkoilla. Tavoitteenani on juosta ensimmäinen maraton vuoden 2024 aikana.  

Naisten Kympin olen juossut kahdesti, ja molempina kertoina nauttinut tunnelmasta. Juhlavuoden tapahtumaa odotan erityisesti sillä vuonna 2024 täytän myös itse 40 vuotta!  

Päivi Lehto-Kannisto
62-vuotias ikiliikkuja Järvenpäästä

Olen 62-vuotias opiskelija Järvenpäästä.  Kiinnostuin juoksusta tosissani muutama vuosi sitten. Aiemminkin olin monesti kokeillut ja lopettanut. 

Harjoittelu verkkojuoksukoulussa sai vihdoin innostettua minut kunnolla juoksemaan ja harjoittelemaan säännöllisesti. Elokuussa 2021 juoksin ensimmäisen Naisten Kymppini, vuonna 2022 toisen ja keväällä 2023 kolmannen. Naisten Kymppi onkin minulle jo elämäntapa! Opiskelen varhaiskasvatuksen lastenohjaajaksi ja ilolla kannustan myös lapsia liikkumaan. Liikunta kuuluukin ihan kaikille iästä riippumatta! 

 

Eve Marin
40 -vuotias liikunta-alan ammattilainen Espoosta

Olen 40 -vuotias liikunta-alan ammattilainen Espoosta. Haluan levittää liikunnan ilosanomaa, koska uskon monipuoliseen liikuntaan ja siihen, että kaikki voivat löytää elämäänsä liikunnan ilon, oli laji sitten mikä tahansa. Minulla on Espoossa oma erikoislajien liikuntastudio, jossa tärkeintä on hyvä fiilis, rento meininki ja hyväksyvä sekä kaikki huomioon ottava ilmapiiri. 

Juoksu ei ole lajina vahvuuteni, mutta rakastan haasteita ja olen innoissani siitä, että minut valittiin yhdeksi Naisten Kympin lähettiläistä. Minulla on paljon opittavaa juoksemisesta. Tiedän myös, että muiden lajien harjoittelusta, kuten Kangoo Jumps ja Bungee Fun, on paljon hyötyä myös juoksuharjoittelulle. Haluan näyttää, että jopa tällaisesta juoksua karttavasta henkilöstä voi kuoriutua potentiaalinen pinkoja. 

Martina Linna
39-vuotias matkailu- ja hyvinvointialan yrittäjä

Matkailu ja kokonaisvaltainen hyvinvointi ovat olleet kiinnostukseni kohteita hyvin nuoresta iästä alkaen, lähes vaippaiästä asti vanhempieni matkailualan töiden vuoksi ja lisäksi isäni urheilullisuuden ansiosta. 

Uin yli 20 vuotta kilpaa hyvällä menestyksellä, joten urheilu on lähellä sydäntäni ja virtaa yhä veressäni. 

Ensimmäiset juoksuaskeleet otin kesällä vuonna 2007, kiitos isosiskoni. Aikaisemmin ei tullut mieleenikään lähteä juoksulenkille ja en oikeasti tykännyt juosta yhtään! Mutta niin vain opin nauttimaan juoksemisesta, kunto koheni ja oma tekniikka löytyi. Nykyään juokseminen kuuluu viikottaiseen ohjelmaani muiden treenien lisäksi. 

Haluan innostaa ja motivoida ihmisiä liikkumaan, tekemään hyvää itselleen ja omalle hyvinvoinnilleen. Koskaan ole liian myöhäistä aloittaa pitämään itsestään parempaa huolta ja mennä kohti kokonaistavaltaista hyvinvointia. 

Kannustan kaikkia lähtemään mukaan Naisten Kympille ja nappaamaan ystävän mukaan! Kävely- tai juoksulenkki hyvällä fiiliksellä antaa mahtavan olon! Tapahtumapäivästä tulee yhteinen elämys, jota on ihana muistella jälkeenpäin.