EtusivuUncategorizedNaisten Kymppi juosten? – Näin pääset alkuun!

Naisten Kymppi juosten? – Näin pääset alkuun!

Aloita nyt! Ei huomenna, ei kohta vaan tänään!

Kävellen liikkeelle!
Kävely on aliarvostettu laji! Reippaalla kävelyllä saat luotua hyvää pohjakuntoa. Varsinkin juoksua aloittaessa on vaikea saada juoksulenkille ajallisesti tarpeeksi pituutta, niin että peruskunto kehittyisi. Hyvä peruskunto on koko hyvinvoinnin tärkeä perusta. Kävelyllä on hyvä aloittaa ja kävely on välillä hyödyllistä, vaikka juokseminenkin sujuisi. Jos olet lenkkeilyhommissa ihan vasta-alkaja, yritä kävellä vähän yli puoli tuntia. Reipas, noin tunnin kävelylenkki on loistava peruskuntotreeni ihan jokaiselle.

Juokse vähän ja hitaasti
Kun aloitat juoksemisen, aloita todella hitaasti ja juokse vähän kerrallaan. Aloita vuoroin juoksemalla ja vuoroin kävelemällä esimerkiksi lyhtypylvään välejä. Rytmitä juoksut ja kävelyt oman kunnon mukaan esim. juoksemalla 2 väliä ja kävelemällä 2. Juokse hitaasti ja kävele tarvittaessa paljon. Aloittamalla rauhallisesti totutat kehoasi juoksuun. Näin vältät vammoja ja uupumusta sekä pidät motivaatiota yllä, kun homma ei tunnu aivan mahdottomalta.

Lenkkeile hyvillä kengillä
Rauhallisen alun ja elimistön totuttamisen lisäksi toinen merkittävä vammoja vähentävä tekijä on hyvät juoksukengät. Lenkkeily on varsin edullinen harrastus, mutta tämä pieni satsaus hyviin ja juuri sinulle sopiviin juoksukenkiin kannattaa tehdä. Oikean kengän valintaan ei ole mitään yleispätevää ohjetta muuta kuin se, että kengän pitää olla juuri sinulle sopiva. Mene siis rohkeasti urheiluliikkeeseen ja pyydä myyjä kanssasi valitsemaan kenkiä. Yhteistyökumppanimme Stadiumin liikkeistä löydät laajan valikoiman kenkiä ja ammattitaitoiset myyjät.

Motivaation ylläpitäminen
Tavoite on hyvä motivaation ylläpitäjä ja Naisten Kymppi juosten, mitä mainioin tavoite kevään harjoittelulle. Kannattaa myös miettiä, mikä olisi hyvä seuraava tavoite, niin että kesälläkin tulisi juostua.

Oman kehityksen seuraaminen on myös varsin motivoivaa. Muista kuitenkin, että kehittymistä ei aina tapahdu suoralinjaisesti ylöspäin. Erilaiset kellot ja puhelimeen asennettavat apsit ovat mukavia seurannanvälineitä. Esimerkiksi ilmaisella Sports Trackerilla pääset hyvin alkuun.

Liity Facebookissa rentoon Juosten Naisten Kympille – In your dreams! -ryhmään. Ryhmässä tsempataan ja kannustetaan sekä tarjotaan vertaistukea. Eikä tietenkään Naisten Kympille ominaista iloa ja huumoria unohdeta!