Kympin Naiset

Kympin Naiset: Valmentaja-Kirsin blogi

Kympin Naiset ja Kaikki Naiset kohti Citröen Naisten Kymppiä

Kympin Naisten projekti alkoi joulukuussa Sporttitalolla. Kyllä oli silloin pimeää, koska lunta ei ollut hippustakaan. Valo kuitenkin tuli esiin, kun kokoonnuimme yhteen.  Kympin Naiset tulevat ympäri Suomea ja yhteydenpito tapahtuu sekä somen suuressa maailmassa että meidän kerran kuussa pidettävillä päivän tapaamisilla. Ensimmäisellä kerralla tietenkin tutustuttiin, sillä ryhmän tarkoituksena on tukea toinen toisiaan koko tämän matkamme aikana. Syömisen lomassa, joka on tärkeä osa hyvinvointia, kävimme läpi juoksutossujen hankintaa, juoksun aloittamista ja ennen kaikkea tekniikan merkitystä kevyelle, mukavalta tuntuvalle juoksulle. Tämä tapahtui ensimmäisellä kerralla vain puhumisen ja videon avulla. Kympin Naiset saivat heti myös käteensä juoksuohjelmat, joten juoksutekniikasta puhuminen oli tärkeässä osassa ensimmäisessä tapaamisessa. Näin tekniikka osattaisiin huomioida  jo ensimmäisestä lenkistä lähtien.

Kympin Naiset

Koska Kympin Naiset ovat kaikki eri kuntoisia, niin kuin me kaikki olemme eri elämän tilanteissa, kävimme läpi myös sykkeen yleisiä periaatteita. Miltä tuntuu peruskestävyyden alueella juokseminen eli kevyen ja rennon lenkin tuntemukset? Miksi on tärkeä malttaa pitää syke rauhallisena? Ja toisaalta myös, kuinka juoksu on rankka laji ja syke nousee helposti.

Toisella kerralla pääsimme konkreettisesti töihin kokemaan hyvää juoksutekniikkaa. Kun saa kunnon imun juoksutekniikkaan, huomaa kuinka paljon erilaisempaa ja usein mukavampaa juokseminen on.  Esimerkiksi Aino ymmärsi päkiän käytön merkityksen, Saija selän asennon ja Tiina huomasi nilkkojen etuosan kipujen johtuvan aivan liian etukenosta juoksuasennosta.

Metrejä tuli tekniikkatreenistä huolimatta ja hikikin kylmästä huolimatta. Sen jälkeen siirryimme sisätiloihin puhumaan rytmityksestä ja laitoimme  vuorostaan toisella tavalla mielen töihin. Loppujen lopuksi kyse rytmityksessä on siitä, että uskaltaa kuunnella itseään, tunnistaa omat kompastuskivensä ja tietää juoksuharjoittelun perusperiaatteita.

Kirsi Valasti,

Valmentaja, psykoterapeutti