Esittelyssä lähettiläs Riikka Heinonen

Minusta tulee isona juoksija! 

Terveiset juoksulenkiltä! Vihdoin tämä tapahtuu, että otan aikaa ja harjoittelen tekemään jotain ensin kunnolla sen sijaan, että hyppään suoraan syvään päätyyn ja teen vähän sinne päin.  

Olen yksi Naisten kympin juoksulähettiläistä ja minulla on ilo osallistua juoksuvalmennukseen 8 kuukauden ajan! Olen tästä aivan fiiliksissä. Juoksu on minulle ollut vaikeaa siitä syystä, että olen juossut aina ihan kylmiltään. Siis todella epäsäännöllisesti ja ilman lämmittelyjä. Syke on karannut jo ensi metreillä, vaan olen aina puskenut menemään siitä huolimatta. Nyt harjoittelen kestävyyttä ja jossain kohtaa myös nopeutta. Kuulostaa aivan loistavalta suunnitelmalta ja olen niin innoissani. 

Minua juoksijaksi auttaa supertsemppari Rebekka Jaakkola, jonka valmennuksessa olen. Vahva Elämä -treeniohjelmat ovat tosi monipuolisia ja niitä voi modata omaan aikatauluun sopivaksi. Kurssit ovat verkossa, kaikkeen  tekemiseen on videot ja selkeät ohjeet. Lisäksi Facebookissa on oma ryhmänsä valmennettaville, josta voi kysyä, jos on kysyttävää tai jakaa, jos on jaettavaa.  

Minulla on valtava palo kehittyä – haluan, että juoksen helposti ensi keväänä kympin ja jopa puolimaratonin. Joo-o! Tavoitteita tulee olla ja uskon aidosti, että pystyn tuon reilun parikymppisenkin vetämään ja vielä hyvin. Tällä hetkellä tuskin vielä, mutta ensi keväänä kyllä. 

Juoksijaprofiilini on ollut aiemmin löntystelijä, hidas hölkyttelijä, jonka syke on silti karannut taivaisiin. Elokuussa Naisten kympillä oli mahtavaa juosta ihan reippaasti porukassa, joka piti koko matkan otteessaan. Sain kipinän, että tämä olisi ihana laji opetella tekemään keholle oikein. Sitä nyt olen harjoittelemassa ja se tekee arkeen uuden ihanan lisän ja antaa lisäenergiaa. 

Juokseminen on edelleen haasteellista, vaan huomaan, että olen jo nyt kehittynyt tosi paljon, vaikka olen vasta seiskaviikolla valmennuksessa. Eri mittaiset juoksutreenit, välihuileineen, sprintteineen ja kehonhuoltoineen ovat minulle selvästikin sitä oikeaa lääkettä juoksukunnon kehittämiseen. Ja tykkään kaikesta! Päkiävenytykset aiheuttavat joskus ärräpäitä, mutta sitten kohta taas on parasta huomata, että hahaa, eipä satukaan. Harjoitus siis tekee todella mestarin. 

Vaan ajatella, miten hienolla matkalla olen, minusta tulee juoksija!  

Ota seurantaan

https://antakeearmoo.blogspot.com/2021/11/minusta-tulee-isona-juoksija.html 

Terveisin 

Riikka  Heinonen